Elke Bussels https://elkebussels.be Psychologische begeleiding, Psychodiagnostisch onderzoek, Auti-coaching Tue, 28 Jul 2020 18:20:00 +0000 nl hourly 1 https://elkebussels.be/wp-content/uploads/2020/07/cropped-Logo-Elke-Bussel_Logo-groen-520-x-560-32x32.png Elke Bussels https://elkebussels.be 32 32 Nieuwe online ACT-cursus vanaf 6/8/2020! https://elkebussels.be/nieuwe-online-act-cursus-vanaf-6-8-2020/ Tue, 28 Jul 2020 18:20:00 +0000 https://elkebussels.be/?p=313 Op 6 augustus start een nieuwe online ACT-cursus via de Act Academie! Wil jij ook wat meer psychologische veerkracht in je leven? Dan is dit de cursus voor jou! En de toffe trainer, die krijg je er zomaar bij šŸ˜‰ Meer info? https://act-academie.be/events/online-groepscursus-act-6-avonden-start-6-augustus-2020/

Het bericht Nieuwe online ACT-cursus vanaf 6/8/2020! verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
Op 6 augustus start een nieuwe online ACT-cursus via de Act Academie!

Wil jij ook wat meer psychologische veerkracht in je leven? Dan is dit de cursus voor jou! En de toffe trainer, die krijg je er zomaar bij šŸ˜‰

Meer info? https://act-academie.be/events/online-groepscursus-act-6-avonden-start-6-augustus-2020/

Het bericht Nieuwe online ACT-cursus vanaf 6/8/2020! verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
Aanpassing tarieven vanaf 1/9/2020 https://elkebussels.be/aanpassing-tarieven-vanaf-1-9-2020/ Mon, 20 Jul 2020 09:54:03 +0000 https://elkebussels.be/?p=307 De consultatietarieven zullen vanaf 1 september verhogen van 55 euro naar 60 euro voor individuele gesprekken en van 65 naar 70 euro voor koppel- en/ of gezinsgesprekken. Er is tevens een toenemende vraag naar attesten voor werkgevers, de medisch adviseur, de arbeidsgeneesheer, ā€¦. Daarom ben ik genoodzaakt strikt een bijdrage van 20 euro te vragen voor de attestering/evolutieverslagen aan derden ... Read More

Het bericht Aanpassing tarieven vanaf 1/9/2020 verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
De consultatietarieven zullen vanaf 1 september verhogen van 55 euro naar 60 euro voor individuele gesprekken en van 65 naar 70 euro voor koppel- en/ of gezinsgesprekken.

Er is tevens een toenemende vraag naar attesten voor werkgevers, de medisch adviseur, de arbeidsgeneesheer, ā€¦. Daarom ben ik genoodzaakt strikt een bijdrage van 20 euro te vragen voor de attestering/evolutieverslagen aan derden (uitgezonderd voor aanwezigheidsattesten).

Het bericht Aanpassing tarieven vanaf 1/9/2020 verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
Online ACT-cursus! https://elkebussels.be/online-act-cursus/ Thu, 14 May 2020 17:57:25 +0000 http://elkebussels.be/?p=295 Deze 6 sessie cursus ACT geeft je de handvatten om je leven weer in eigen handen te nemen in plaats van je te laten leiden door storende gevoelens zoals angst, verdriet, schuldgevoelens, en/of gedachten zoals een laag zelfbeeld, en een waardevol leven te creĆ«ren. Wil je eerst meer weten over ACT, lees dan de pagina Wat is ACT? Voor wie? Deze ... Read More

Het bericht Online ACT-cursus! verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
Deze 6 sessie cursus ACT geeft je de handvatten om je leven weer in eigen handen te nemen in plaats van je te laten leiden door storende gevoelens zoals angst, verdriet, schuldgevoelens, en/of gedachten zoals een laag zelfbeeld, en een waardevol leven te creƫren.

Wil je eerst meer weten over ACT, lees dan de pagina Wat is ACT?

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die gewoonweg meer wil halen uit het leven. Zowel personen met psychische en/of lichamelijke klachten (angst en/of paniek, depressieve klachten, spanning, stress, pijn, vermoeidheid, CVS, psychosomatische klachten, dwangā€¦) als mensen zonder specifieke klachten kunnen zich inschrijven. Ook hulpverleners kunnen deelnemen aan de cursus om mentaal en lichamelijk meer rust te vinden en zich te wapenen tegen een burn-out, of om vanuit de cliĆ«ntpositie een ACT-therapie te ervaren.

Doel van de cursus

De cursus helpt je psychische weerbaarheid te verhogen. Je zal efficiƫnte technieken en vaardigheden leren om:

 • je stressniveau en gepieker te verminderen
 • beter met angst, twijfel en onzekerheid om te gaan
 • met schuldgevoelens om te gaan
 • pijnlijke ervaringen veel effectiever aan te kunnen
 • niet opgeslorpt te worden door onwerkbare gevoelens en gedachten, maar er afstand van te nemen
 • echt aanwezig te zijn in het hier en nu en meer te genieten
 • te achterhalen welke dingen voor jou Ć©cht belangrijk zijn in je leven
 • stappen te zetten in de richting van een voor jou waardevol leven

Werkwijze

Elke sessie start met een concentratieoefening om de effectiviteit te verhogen. De cursus bestaat uit een combinatie van heldere en begrijpelijke theorie (psycho-educatie), ervaringsgerichte oefeningen en thuiswerk. Bij een aantal oefeningen zul je je ervaringen kunnen bespreken met anderen; ondanks de initiĆ«le weerstand wordt dit door de deelnemers als zeer aangenaam ervaren. We maken ook veel gebruik van mindfulness oefeningen, waarbij je steeds uitleg krijgt over de vaardigheden die je hiermee aanleert. Na de sessies krijg je thuisopdrachten mee. Deze bestaan uit het herhalen van oefeningen, schriftelijke opdrachten om je waarden en storende gevoelens of gedachten te verduidelijken en te expliciteren, het doornemen van de syllabus en (voor de liefhebbers) het lezen uit een ACT-boek.

De werkwijze is constructief en down-to-earth. Het grote verschil met klassieke praatgroepen is dat deze cursus je vele concrete handvatten en technieken aanbiedt om actief aan de slag te gaan. Het onderling delen van ervaringen wordt gezien als een bonus die je helpt om sneller tot actie over te gaan.

Data & uren

do 21 mei 2020 19u30-21u30
za 23 mei 2020 10u30-12u30
do 28 mei 2020 19u30-21u30
za 30 mei 2020 10u30-12u30
do 04 juni 2020 19u30-21u30
za 06 juni 2020 10u30-12u30

Inschrijven?

https://act-academie.be/events/online-groepscursus-act-start-21-mei-2020/

Het bericht Online ACT-cursus! verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
Heropstart consultaties https://elkebussels.be/heropstart-consultaties/ Wed, 13 May 2020 06:26:50 +0000 http://elkebussels.be/?p=292 Voor bestaande cliƫnten: Alle cliƫnten die reeds in begeleiding waren voor de Coronamaatregelen van start gingen en die ervoor gekozen hebben hun afspraak uit te stellen tot de praktijk herstart werd, hebben van mij vorige week een mail en/of bericht gehad om hen te informeren over de heropstart en de mogelijkheid hun afspraken te herstarten. De cliƫnten die nog niet ... Read More

Het bericht Heropstart consultaties verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
Voor bestaande cliƫnten:

Alle cliƫnten die reeds in begeleiding waren voor de Coronamaatregelen van start gingen en die ervoor gekozen hebben hun afspraak uit te stellen tot de praktijk herstart werd, hebben van mij vorige week een mail en/of bericht gehad om hen te informeren over de heropstart en de mogelijkheid hun afspraken te herstarten. De cliƫnten die nog niet reageerden, hebben vandaag opnieuw een reminder ontvangen.

Belangrijk! Dit was de laatste reminder van de opstart van de praktijk. De keuze om een afspraak te maken of nog verder te wachten is vrij door jou te maken, maar de voorrang op een plaatsje geldt nog tot eind deze week. Daarna bestaat de kans dat je langer moet wachten op een vrije plek.

Heb je geen mail ontvangen? Kijk dan zeker even in je spam.

Voor nieuwe cliƫnten:

Op dit moment is er geen cliƫntenstop meer, zo lang de agenda dit toelaat. De avonduren zijn echter al vrij druk gevuld. Consultaties overdag bieden wel nog voldoende mogelijkheden.

BELANGRIJK VOOR ALLE CLIƋNTEN

Het dragen van een mondmasker tijdens de consultatie in de praktijk is verplicht. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt. Indien je een mondmasker vervelend vindt of dit om een andere reden niet kan dragen, kies je best voor online consultaties.

Het bericht Heropstart consultaties verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
I’m baaaahaaaack! (Ofwel: Update Coronamaatregelen in de praktijk) https://elkebussels.be/im-baaaahaaaack-ofwel-update-coronamaatregelen-in-de-praktijk/ Mon, 04 May 2020 08:52:27 +0000 http://elkebussels.be/?p=288 Vanaf maandag 4/05 start ik zowel in de privĆ©praktijk in Opglabbeek als binnen team Stemina geleidelijk aan terug op in de praktijk. De norm blijft voor ons psychologen nog steeds het online werken, dus vraag ik nog steeds zoveel mogelijk gebruik te maken van deze optie. In de voorbije 7 weken bouwde ik hier veel positieve ervaringen rond op. Voor ... Read More

Het bericht I’m baaaahaaaack! (Ofwel: Update Coronamaatregelen in de praktijk) verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
Vanaf maandag 4/05 start ik zowel in de privƩpraktijk in Opglabbeek als binnen team Stemina geleidelijk aan terug op in de praktijk. De norm blijft voor ons psychologen nog steeds het online werken, dus vraag ik nog steeds zoveel mogelijk gebruik te maken van deze optie. In de voorbije 7 weken bouwde ik hier veel positieve ervaringen rond op. Voor de cliƫnten die consultaties hebben die niet online kunnen doorgaan (diagnostiek bijvoorbeeld) of voor wie online consultaties geen optie zijn, kunnen consultaties terug plaatsvinden in de praktijk, mits er rekening gehouden wordt met een aantal afspraken die we met duidelijke achterliggende redenen besproken hebben binnen ons team en waar ik ook individueel ten volle achter sta.

Het is namelijk zo dat wij de gezondheid en veiligheid van jou en onszelf vooropstellen. Om dit op een zo zorgvuldig mogelijke manier te doen, gaan we met zijn allen samen een aantal kleine, maar belangrijke zaken in acht nemen:

 • Als je je ziek voelt of symptomen hebt (kuchen, hoesten, niezen, loopneus, koorts, keelpijn), vragen we je de afspraak (zo tijdig als mogelijk) te annuleren of voor de online optie te kiezen. Wij zullen dit van onze kant ook doen.
 • We verwachten dat iedereen die naar de praktijk komt, gebruik maakt van een eigen mondmasker. Wij zullen op onze beurt ook een mondmasker dragen en dit regelmatig vervangen. Het mondmasker dient tijdens de hele consultatie opgehouden te worden. Er worden geen uitzonderingen gemaakt op deze regel omdat er meer mensen over de vloer zullen komen en veiligheid voor ons primeert.
 • Bij binnenkomst zullen wij u vragen om uw handen te ontsmetten, alsook bij het verlaten van de therapieruimte. Er wordt ontsmettende alcoholreiniging voorzien.
 • De wachtzaal blijft voorlopig gesloten. We vragen je dus stipt binnen te komen. Indien je te vroeg bent, wacht je best even buiten of in de auto.  Wij trachten ook om sessies stipt af te ronden. Gelieve hierin het afrondmoment ook te respecteren. De duur van de afspraak is inclusief het plannen van een nieuwe afspraak en het betalen van de consultatie.
 • Wij engageren ons om extra veel te verluchten en de lokalen zullen ook  steeds voor en na de consultaties gedesinfecteerd worden. Ons team zal dan ook nauwgezet de tijd bewaken, zodoende zij ook kunnen voorzien in deze maatregel.
 • We groeten elkaar zonder handen te schudden en houden afstand.
 • We willen ook vragen, zeker in kader van diagnostiek, om je eigen pen mee te brengen.
 • We vragen zoveel mogelijk om cash geld te vermijden en te betalen met alternatieven zoals Payconic, overschrijving, QR-code ā€¦
 • We stellen voor om waar kan nog steeds zoveel mogelijk wandeltherapie in de buitenlucht te doen.

Indien er nog vragen zijn, aarzel niet me te contacteren. Ik blijf wel vragen om consultaties persoonlijk (en zo tijdig mogelijk) te annuleren wanneer je de geplande consultatie niet wilt laten doorgaan. Bij laattijdige annulering zonder gegronde reden of niet opdagen op de voorziene consultatie, gelden nog steeds de algemene praktijkregels.

Ik ben blij jullie weer verder te mogen helpen op jullie pad! Tot snel!

Het bericht I’m baaaahaaaack! (Ofwel: Update Coronamaatregelen in de praktijk) verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
Covid-19 maatregelen verlengd tot 19/04, maar wij blijven beschikbaar! https://elkebussels.be/covid-19-maatregelen-verlengd-tot-19-04-maar-wij-blijven-beschikbaar/ Mon, 30 Mar 2020 09:21:27 +0000 http://elkebussels.be/?p=283 De maatregelen ter bestrijding van het COVID-19 virus zijn door onze regering verlengd tot 19/4 (en mogelijks wordt dit nog verlengd tot 3/5). Maar je staat als cliĆ«nt niet in de kou! Zowel ik als mijn collega’s in praktijk Stemina te Meeuwen blijven beschikbaar voor jullie, alleen een beetje anders dan jullie gewend zijn. Conform de richtlijnen van de Nationale ... Read More

Het bericht Covid-19 maatregelen verlengd tot 19/04, maar wij blijven beschikbaar! verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
De maatregelen ter bestrijding van het COVID-19 virus zijn door onze regering verlengd tot 19/4 (en mogelijks wordt dit nog verlengd tot 3/5). Maar je staat als cliĆ«nt niet in de kou! Zowel ik als mijn collega’s in praktijk Stemina te Meeuwen blijven beschikbaar voor jullie, alleen een beetje anders dan jullie gewend zijn.

Conform de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad, de VVKP en de Psychologencommissie, sluiten wij de praktijk niet volledig, maar blijven we beschikbaar voor mensen die nood hebben aan een consultatie. Consultaties kunnen via videocall (via Whereby) of telefonisch plaatsvinden. De betaling gebeurt uitzonderlijk wel via overschrijving. Consultaties in de praktijk kunnen eventjes niet, om jullie, onszelf en onze gezinnen te beschermen. Je kan echter wel rekenen op onze onverdeelde aandacht, hetzelfde luisterend oor en hetzelfde enthousiasme als anders om je weer op weg te helpen.

Afspraak maken? Mail naar info@elkebussels.be, bel naar 0478/29 36 45 of stuur een berichtje via het contactformulier op de website!

Het bericht Covid-19 maatregelen verlengd tot 19/04, maar wij blijven beschikbaar! verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
COVID-19: Wacht niet tot het je te veel wordt… https://elkebussels.be/covid-19-wacht-niet-tot-het-je-te-veel-wordt/ Mon, 23 Mar 2020 09:37:06 +0000 http://elkebussels.be/?p=280 Niet alleen de huidige maatregelen en de confrontatie met eenzaamheid of onverwerkte pijn maken deze periode voor sommige mensen erg moeilijk. Voortdurend samen zijn met je partner of gezin kan ook tot spanningen en verdriet leiden. Ook de confrontatie met de mogelijke gevolgen van het virus geeft veel mensen angst en onduidelijkheid. We weten niet hoe lang dit alles zal ... Read More

Het bericht COVID-19: Wacht niet tot het je te veel wordt… verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
Niet alleen de huidige maatregelen en de confrontatie met eenzaamheid of onverwerkte pijn maken deze periode voor sommige mensen erg moeilijk. Voortdurend samen zijn met je partner of gezin kan ook tot spanningen en verdriet leiden. Ook de confrontatie met de mogelijke gevolgen van het virus geeft veel mensen angst en onduidelijkheid.

We weten niet hoe lang dit alles zal duren en hoe lang we in onze eigen leefomgeving moeten blijven. En hoe graag mijn collega’s en ik jullie ook een persoonlijke consultatie zouden geven, het kan nu even niet. Als alternatief heb ik gezorgd voor een veilige ‘online consultatieruimte’.

Wacht niet tot je het echt niet meer ziet zitten of tot emoties helemaal de bovenhand nemen. We staan nog steeds voor je klaar. En ook al is het even vreemd om via een scherm met elkaar te communiceren, mijn oren luisteren nog altijd even goed en ik wil je nog steeds even graag helpen in je moeilijke tijd.

Voor afspraken, bel even of stuur een mailtje, een smsje of een berichtje via het contactformulier op de site.

Stay safe and healthy (physically and mentally)! ā¤

https://www.eoswetenschap.eu/psyche-brein/er-komt-een-piek-van-psychische-problemen-aan?fbclid=IwAR2s-Jh9ycn4QEyxfnT6mzAoqsuPTufye1xEd8j24qxo9NQCnj-N1a-vKEw

Het bericht COVID-19: Wacht niet tot het je te veel wordt… verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
UPDATE – Consultaties in tijden van COVID-19 https://elkebussels.be/update-consultaties-in-tijden-van-covid-19/ Thu, 19 Mar 2020 09:37:49 +0000 http://elkebussels.be/?p=278 De nieuwe maatregelen afgekondigd door de Nationale Veiligheidsraad hebben op zich geen onmiddellijke implicaties voor de reeds bestaande richtlijnen voor klinisch psychologen. Toch merk ik dat er blij cliĆ«nten verwarring is over hun consultatie. Alle cliĆ«nten die een afspraak bij me hebben tijdens deze periode, zijn persoonlijk door mij gecontacteerd via mail, sms of telefoon! Mag mijn praktijk nog open ... Read More

Het bericht UPDATE – Consultaties in tijden van COVID-19 verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
De nieuwe maatregelen afgekondigd door de Nationale Veiligheidsraad hebben op zich geen onmiddellijke implicaties voor de reeds bestaande richtlijnen voor klinisch psychologen. Toch merk ik dat er blij cliƫnten verwarring is over hun consultatie. Alle cliƫnten die een afspraak bij me hebben tijdens deze periode, zijn persoonlijk door mij gecontacteerd via mail, sms of telefoon!

Mag mijn praktijk nog open blijven?

Ja, mijn praktijk is niet verplicht om te sluiten. Klinisch psychologen vallen onder de categorie medische zorg. Er is dus geen sluitingsplicht. Integendeel, de overheid vraagt ons om de praktijken open te houden en dus te blijven werken, maar tele – en online werken wordt voor ons de nieuwe norm.

Welke patiƫnten mag ik nog blijven zien in fysiek contact en is verplaatsing dus toegelaten?

Er zijn drie cumulatieve voorwaarden:

Enkel patiĆ«nten waarvoor er geen tele – of online alternatief mogelijk is

En voor wie de begeleiding niet onderbroken kan worden, omdat er anders decompensatie dreigt, waarvoor crisishulpverlening gezocht zal worden. Deze crisishulpverlening (mobiele teams, spoeddiensten, huisartsen, …) zijn immers overbelast op dit moment en we moeten er alles aan doen om verdere overbelasting te voorkomen

En waar de hygiƫnische maatregelen toegepast kunnen worden (patiƫnt is niet ziek, handen wassen, social distancing, enz.).

Heb je nog vragen? Aarzel niet om me te contacteren!

Het bericht UPDATE – Consultaties in tijden van COVID-19 verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
No show regels gelden ook in tijden van COVID-19 https://elkebussels.be/no-show-regels-gelden-ook-in-tijden-van-covid-19/ Tue, 17 Mar 2020 09:53:30 +0000 http://elkebussels.be/?p=276 Ik heb gisteren (16/3) een inspanning gedaan alle cliƫnten die deze week een afspraak hebben, te contacteren en op de hoogte te stellen van de opties om hun consultatie toch te laten doorgaan. De mensen met afspraken vanaf 23/3 krijgen vrijdag meer info van me, afhankelijk van de ontwikkelingen deze week. COVID-19 is een goede reden om je afspraak te ... Read More

Het bericht No show regels gelden ook in tijden van COVID-19 verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
Ik heb gisteren (16/3) een inspanning gedaan alle cliƫnten die deze week een afspraak hebben, te contacteren en op de hoogte te stellen van de opties om hun consultatie toch te laten doorgaan. De mensen met afspraken vanaf 23/3 krijgen vrijdag meer info van me, afhankelijk van de ontwikkelingen deze week.

COVID-19 is een goede reden om je afspraak te verplaatsen of voor een online afspraak te kiezen. Het is echter GEEN REDEN om ZONDER VERWITTIGEN NIET OP TE DAGEN!Ā 

#fatsoenisnietgeschraptĀ #noshowregelsgeldenookincoronatijden

Het bericht No show regels gelden ook in tijden van COVID-19 verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
Consultaties in tijden van COVID-19 (BELANGRIJK!) https://elkebussels.be/consultaties-in-tijden-van-covid-19-belangrijk/ Mon, 16 Mar 2020 09:57:19 +0000 http://elkebussels.be/?p=272 De Corona (COVID-19)-maatregelen treffen ons allemaal. Tegelijkertijd is het echter ook mijn verantwoordelijkheid als zorgverlener om continuĆÆteit van consultaties te verzekeren, maar ik wil dit uiteraard doen met aandacht voor jullie gezondheid, maar ook die van mezelf en de mensen die ik rondom me heb en graag wil beschermen tegen dit virus. Zowel mijn privĆ©-praktijk als Stemina ā€“ praktijk voor ... Read More

Het bericht Consultaties in tijden van COVID-19 (BELANGRIJK!) verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>
De Corona (COVID-19)-maatregelen treffen ons allemaal. Tegelijkertijd is het echter ook mijn verantwoordelijkheid als zorgverlener om continuĆÆteit van consultaties te verzekeren, maar ik wil dit uiteraard doen met aandacht voor jullie gezondheid, maar ook die van mezelf en de mensen die ik rondom me heb en graag wil beschermen tegen dit virus.

Zowel mijn privĆ©-praktijk als Stemina ā€“ praktijk voor psychologie, welzijn en coaching blijven (voorlopig) open. We blijven ons graag inzetten voor het welzijn van onze cliĆ«nten. Ik bekijk de situatie week per week en zal indien nodig volledig overschakelen op online consultaties. Diagnostische afspraken worden voorlopig on hold gezet omdat het testmateriaal onvoldoende gedesĆÆnfecteerd kan worden.

Om dit alles op een zo zorgvuldig mogelijke manier te doen, gaan we met zijn allen samen een aantal kleine, maar belangrijke zaken in acht nemen:

 • We stellen voor om waar kan zoveel mogelijk te kiezen voor online consultaties (videocall) of eventueel wandeltherapie in de buitenlucht te doen.
 • We groeten elkaar zonder handen te schudden en houden afstand
 • Als je je ziek voelt of symptomen hebt (kuchen, hoesten, niezen, loopneus, koorts), vragen we je de afspraak te annuleren of te kiezen voor een online consultatie. Wij zullen dit van onze kant ook doen.
 • We vragen je de wachtzaal zo veel mogelijk te vermijden en dus stipt binnen te komen. Wij trachten ook om sessies stipt af te ronden. We vragen hierin ook de afronding van de sessie te respecteren.
 • Wij engageren ons om extra veel te verluchten, te ontsmetten en leggen extra handdoekjes en zeep om risicoā€™s te vermijden.
 • We vragen zoveel mogelijk om cash geld te vermijden en te betalen met alternatieven zoals payconic, overschrijving, ā€¦

Draag goed zorg voor elkaar de komende weken!

Het bericht Consultaties in tijden van COVID-19 (BELANGRIJK!) verscheen eerst op Elke Bussels.

]]>