I’m baaaahaaaack! (Ofwel: Update Coronamaatregelen in de praktijk)

Vanaf maandag 4/05 start ik zowel in de privépraktijk in Opglabbeek als binnen team Stemina geleidelijk aan terug op in de praktijk. De norm blijft voor ons psychologen nog steeds het online werken, dus vraag ik nog steeds zoveel mogelijk gebruik te maken van deze optie. In de voorbije 7 weken bouwde ik hier veel positieve ervaringen rond op. Voor de cliënten die consultaties hebben die niet online kunnen doorgaan (diagnostiek bijvoorbeeld) of voor wie online consultaties geen optie zijn, kunnen consultaties terug plaatsvinden in de praktijk, mits er rekening gehouden wordt met een aantal afspraken die we met duidelijke achterliggende redenen besproken hebben binnen ons team en waar ik ook individueel ten volle achter sta.

Het is namelijk zo dat wij de gezondheid en veiligheid van jou en onszelf vooropstellen. Om dit op een zo zorgvuldig mogelijke manier te doen, gaan we met zijn allen samen een aantal kleine, maar belangrijke zaken in acht nemen:

  • Als je je ziek voelt of symptomen hebt (kuchen, hoesten, niezen, loopneus, koorts, keelpijn), vragen we je de afspraak (zo tijdig als mogelijk) te annuleren of voor de online optie te kiezen. Wij zullen dit van onze kant ook doen.
  • We verwachten dat iedereen die naar de praktijk komt, gebruik maakt van een eigen mondmasker. Wij zullen op onze beurt ook een mondmasker dragen en dit regelmatig vervangen. Het mondmasker dient tijdens de hele consultatie opgehouden te worden. Er worden geen uitzonderingen gemaakt op deze regel omdat er meer mensen over de vloer zullen komen en veiligheid voor ons primeert.
  • Bij binnenkomst zullen wij u vragen om uw handen te ontsmetten, alsook bij het verlaten van de therapieruimte. Er wordt ontsmettende alcoholreiniging voorzien.
  • De wachtzaal blijft voorlopig gesloten. We vragen je dus stipt binnen te komen. Indien je te vroeg bent, wacht je best even buiten of in de auto.  Wij trachten ook om sessies stipt af te ronden. Gelieve hierin het afrondmoment ook te respecteren. De duur van de afspraak is inclusief het plannen van een nieuwe afspraak en het betalen van de consultatie.
  • Wij engageren ons om extra veel te verluchten en de lokalen zullen ook  steeds voor en na de consultaties gedesinfecteerd worden. Ons team zal dan ook nauwgezet de tijd bewaken, zodoende zij ook kunnen voorzien in deze maatregel.
  • We groeten elkaar zonder handen te schudden en houden afstand.
  • We willen ook vragen, zeker in kader van diagnostiek, om je eigen pen mee te brengen.
  • We vragen zoveel mogelijk om cash geld te vermijden en te betalen met alternatieven zoals Payconic, overschrijving, QR-code …
  • We stellen voor om waar kan nog steeds zoveel mogelijk wandeltherapie in de buitenlucht te doen.

Indien er nog vragen zijn, aarzel niet me te contacteren. Ik blijf wel vragen om consultaties persoonlijk (en zo tijdig mogelijk) te annuleren wanneer je de geplande consultatie niet wilt laten doorgaan. Bij laattijdige annulering zonder gegronde reden of niet opdagen op de voorziene consultatie, gelden nog steeds de algemene praktijkregels.

Ik ben blij jullie weer verder te mogen helpen op jullie pad! Tot snel!